Budapest, 2020. október 10. Rizmajer József főzdetúrát tart az érdeklődőknek csepeli sörfőzdéjében a Nyitott Főzdék Napján 2020. október 10-én. Országszerte huszonhat kisüzemi sörfőzde összefogásával rendezték meg a Nyitott Főzdék Napját, amelynek során főzdelátogatások, sörkóstolók, közös sörfőzés, gasztronómiai bemutatók és számos egyéb program várta az érdeklődőket. MTI/Illyés Tibor

A sörfőzés titkairól lebbentik fel a fátylat a szervezők.

A magyar kisüzemi sörfőzdék immár nem rejtegetik a titkaikat, hanem szélesre tárják a kapuikat október első hétvégéjén. Visszatér ugyanis a Nyitott Főzdék Napja, amelyhez ezúttal országszerte 21 sörfőzde csatlakozott, és Borsod megyében is lesz olyan, amelyik várja a látogatókat.
A Nyitott Főzdék Napja kezdeményezés célja, hogy az érdeklődők ingyenes programokon ismerjék meg a közvetlen környezetükben működő sörfőzdéket, minél többet tudjanak meg a sörkészítés alapanyagairól, technológiáiról és a különböző sörtípusokról.
A Nyitott Főzdék Napja kiemelt sörtípusa ezúttal a hidegkomlós láger lesz – mondta Knap Gábor, az egyik sörmagazin főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője. A programhelyszíneken külön jelölést kapnak majd ezek a sörök, annak érdekében, hogy minél több látogató ismerkedhessen meg a magyar sörforradalom kezdeteire, illetve a jelenlegi trendekre egyszerre utaló sörfajtával.
Október 2-án, szombaton a Nyitott Főzdék Napján a nyitva tartó kisüzemi sörfőzdék látogatóinak a sörkóstolás és vásárlás mellett lehetőségük lesz a sörfőzdék működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Ózdi Bolyki Serház várja a látogatókat!
A csatlakozó sörfőzdék október 2-án elsősorban szabadtéri rendezvényekkel készülnek, a hatályos járványvédelmi intézkedések betartása mellett. A részletes program a Nyitott főzdék oldalán érhetők el.