Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Időseket és szociálisan rászorultakat segítő programokat támogatnak

Pályázatot hirdet Miskolc MJV Önkormányzata Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Környezetegészségügyi Bizottsága.

Szociális feladatot ellátó civil szervezeteket és nyugdíjas szervezeteket támogatnak.

Olyan miskolci székhelyű, Miskolc város közigazgatási határain belül működő – szociális, fogyatékosügyi jellegű feladatokat ellátó – jogi személyek pályázhatnak, akinek cégbírósági vagy más nyilvántartási kötelezettségük van és nyilvántartott tevékenységi körükbe tartozik a pályázatban feltüntetett cél. Továbbá az alábbi kritériumoknak megfelelő nyugdíjas szervezetek:

a) Miskolc Megyei Jogú Városban működő, nyugdíjasakat tömörítő, érdekeiket képviselő, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozó civil szervezetek, melyek céljában, tevékenységi körében szerepel az idős korosztály támogatása, segítése, számunkra közösségi programok szervezése.

b) Miskolci székhelyű intézmények, amennyiben a pályázat céljának megfelelő tevékenységet is végeznek.

A pályázók a támogatást működési költségeikre, pályázati önrészként és szakmai programokra igényelhetik.

A pályázat témája: Elsősorban hátrányos helyzetbe került családokat támogató programok, munkanélküli problémák, drog- és szenvedélybetegek kezelését, hátrányos és veszélyeztetett gyermekeket, fogyatékos személyeket, időseket és szociálisan rászorultakat segítő programok szervezése és lebonyolítása.

A pályázat beadási határideje: 2022. június 10.

A részletes pályázati kiírás, a kötelezően kitöltendő pályázati adatlap és mellékletei a www.miskolc.hu honlapról letölthető, valamint a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Főosztály Szociális és Köznevelési Osztályán (Miskolc, Petőfi u. 39.) beszerezhető.