Nyílt napon is várják az érdeklődőket.

Nagyon sok gyermek szeret otthon játszani a különféle kisvasutakkal, ám most jónéhányuknak megadatik a lehetőség, hogy az igazit is irányíthassák. A MÁV által üzemeltetett Gyermekvasút ugyanis szolgálatba hív 4-5-6. osztályos kisdiákokat, akiket egy négyhónapos tanfolyamon képeznek majd ki. Akik pedig még nem tudják eldönteni, hogy jelentkezzenek-e vagy sem, azok számára nyílt napot tartanak január 30-án, a Széchenyi-hegyi állomáson.
A Gyermekvasút tanfolyamán a gyerekeket felkészítik a szolgálatra, a kisvasutas életre. Megtanulják a vasúti jelzéseket, a forgalmi tudnivalókat, a pénztári szabályokat, de megismerik majd a környék turisztikai látványosságait is. A négyhónapos tanfolyam végén, júniusban vizsgát tesznek, majd ennek eredményétől függően szolgálatba állnak.
A budapesti kisvasút valóban vonzza a gyerekeket: jelenleg több, mint hatszázan rendelkeznek a szükséges vizsgával, a nyár végén például 160 ifjú gyermekvasutast avattak fel. A munkájukat közel 70 ifjúsági vezető segíti, akik korábban maguk is gyermekként kóstoltak bele ebbe a világba.