Változik a közlekedés is az egyetemisták felvonulása miatt.

A Szalamander az egyik legősibb egyetemi hagyomány Miskolcon, amikor fáklyás menettel, selmeci dalokat énekelve búcsúztatják el végzős hallgatókat az Egyetemtől és Miskolc városától. Az idén is megtartják ezt a látványos eseményt: július 7-én, szerdán este fél 9-től rendezik a belvárosban.
A Szalamander a Városháza előtti ünnepség után 20:50-kor indul el a Széchenyi utca – Kazinczy út – Kelemen Didák utca – Petőfi tér útvonalon. Évszázadokon keresztül szokás volt, hogy a város lakói ablakaikba kitett gyertyákkal búcsúztatták a végzős egyetemistákat. A Miskolci Egyetem hallgatói önkormányzata azt kéri az említett útvonalon élőktől, hogy a felvonulás idején a Selmeci hagyományoknak megfelelően világítsák meg ablakaikat gyertyákkal – ezzel is emelve rendezvényünk hangulatát.
A Szalamander miatt változik a tömegközlekedés is: 20:50-től várhatóan 21:05-ig a Tiszai pályaudvar irányába villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek a Malomszög utca és a Tiszai pályaudvar között. A felvonulás útvonala miatt néhány buszjárat is közlekedése is módosul, ezekről az MVK Zrt. honlapján érdemes tájékozódni.