Extrém meleg van, a forróságban felhevült testnek pedig vízre van szüksége. Ebben segít a következő pár napban a MIVÍZ Kft.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ meghosszabbította és másodfokúról harmadfokúra emelte az érvényben lévő hőségriasztást mától, egészen csütörtök éjfélig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján döntött így a központ, és ezzel jelenleg a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben szerte az országban, így Miskolcon is.

A meteorológusok jóslatai alapján fel kell készülnünk akár a 40 Celsius-fok közeli hőmérsékleti csúcsértékre is.Fordítsunk különös figyelmet e pár napban az idősekre, a kisgyermekekre, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre.

A nagy melegben a szakemberek szerint ajánlott hosszabb-rövidebb időre légkondicionált terekben – bevásárlóközpontokban, hipermarketekben – megpihenni. A hűtött helyek listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának kezdeményezésére a nagy hőség miatt a MIVÍZ Kft. munkatársai vizet osztanak majd a járókelőknek a mai napon 15:00 órától 17:00 óráig, szerdán és csütörtökön pedig 11:00 órától 17:00 óráig a Villanyrendőrnél, a Centrum Áruháznál és a Búza téren – áll a polgármesteri hivatal közleményében.