Három országból érkeztek a versenyzők Miskolcra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE közösen rendezte meg 2021. október 2-án Miskolcon az Egyetemi Körcsarnokban az Avas kupa – 15. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyt. Az eseményen 2006. szeptember 24-én csupán 36 évesen elhunyt karate mesterről, Sensei Csordás Józsefről emlékeznek meg a szervezők.
A meghívásos versenyen 3 nemzet 24 egyesülete mintegy 370 nevezéssel több száz karatéka mérte össze tudását 5 küzdőtéren. A 66 kategória között utánpótlás és haladó versenyszámok is szerepeltek a kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) különböző korosztályaiban a 6 évesektől a szeniorokig, vagyis a 35 év felettiekig. Ezúttal szivacs kumite és shiko dachi versenyszámok is voltak a legkisebbek számára.
A külföldiek közül Nagyváradról, Nagyszalontáról és Kassáról is részt vettek karatékák a versenyen, míg a legnagyobb hazai klubok, az MTK, az UTE, a BVSC, a BHSE, a Budaörs is szerepelt.
Sok éves hagyomány, hogy kiemelésre kerülnek a legeredményesebb női, illetve férfi versenyzők, valamint a legtöbb érmet gyűjtő egyesület. Idén a serleg különdíjakat a lányok esetében Kiss Maja (MTK, 1 arany, 1 ezüst), a fiúknál Graser Gellért (BVSC-Zugló, 2 arany) vehették át.
A legeredményesebb hazai csapat a BVSC-Zugló lett 11 arany, 5 ezüst és 9 bronzéremmel, akit a Dynamic és a Bátaszék követett. A legeredményesebb külföldi klub a Shotokan Salonta lett.