Kezdőlap KÉK HÍREK

Két életet is megmentettek a borsodi rendőrök

Az első bejelnetés szeptember 11-én,14 óra 30 perc körül érkezett be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

Egy elkeseredett nő volt a vonal túlsó végén, elmondása szerint sok olyan problémája van, melyek miatt véget akar vetni az életének, ezért több tucat gyógyszert vett be, a pontos tartózkodási helyét pedig – azon kívül, hogy Selyeb település környékén van – nem akarta elárulni.

A Szikszói Rendőrőrs járőrei felkeresték a telefonáló hozzátartozóit, majd hasznosították az eltűnt nő telefonjának helymeghatározási adatait, még kamerával felszerelt drónokat is bevetettek.

Öt órányi kutatás után, a járőrök és az asszony fia Selyeb és Kupa települések között egy erdős részen találtak rá a keresett nőre, akit a mentőszolgálat munkatársai azonnal kórházba szállítottak.

Szintén ezen a szombati napon, este 7 óra után újabb segélykérő telefon futott be a Tevékenység-irányítási központba, miszerint egy férfi a tokaji vasúti híd lábánál a Tiszába akarja vetni magát.

A helyi rendőrőrség egy percen belül megjelent a helyszínen, ahol azt tapasztalták, hogy egy fiatalember a parti lépcsőn lehaladva már derékig elmerült a vízben. Mérész László r. főtörzsőrmester azonnal a vízbe gázolt és a férfi karját – az elmerülése előtti utolsó pillanatban – elkapva kihúzta őt a Tiszából – olvasható a rendőrség közleményében.  A mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták a fiatalembert, majd kórházba szállították.