Már lehet pályázni az új bérlakásokra.

Október 31-én lezárul az uniós támogatásból finanszírozott „Szegregált élethelyzetek felszámolása a lakhatási feltételek javításával Baktakéken” című projekt. A programra több, mint 198 millió forintot költöttek.
A 2019. januárjában indult projekt keretében megépítették a Csillag Szolgáltató Pontot, elkészült egy szociális bérlakás, továbbá felújították a Csillag Szolgáltató Házat, öt bérlakást és egy játszóteret.
A kialakított lakások alapterülete és elrendezése eltérő, így alkalmas otthont tudnak nyújtani a különböző összetételű és nagyságú családok számára. Az elkészült szociális bérlakásokat megpályáztatják, a beköltöző családok a korábbi lakhatási körülményeikhez képest jobb, magasabb komfortszintű otthonokban élhetnek majd. Az újonnan kialakított Csillag Szolgáltató Pont lehetőséget teremt a közösségben élők, a pályázatban megjelölt célcsoport részére olyan támogató szolgáltatások, közösségi, esélyegyenlőséget növelő programok igénybevételére, amelyre eddig a település nem tudott hasonló mértékben lehetőséget biztosítani.