Ittál már dióhéj teát? Pótold be!

Ilyenkor Karácsony közeledtével sokunk előre sütögeti le a tartós süteményeket, melyek közül van olyan is, amelyhez dió kell. Itt van pl. a legközkedveltebb és leghagyományosabb sütemény, a bejgli. Diós változatához elég sok dióra van szükség.

Megfázásra, köhögés csillapítására

A dióhéj tea kiváló megfázás ellen, hatékonyan enyhíti a köhögést és a torokfájást. Nagyban segíti a tüdő működését, a dohányosok köhögésének enyhítésére is kiváló segítség, megakadályozza a zsír felhalmozódását az erekben, ezáltal javítva a szív egészségét.

Hajad fényes lesz tőle

Külsőleg is használható, különösen a hajad egészségének megőrzése érdekében. Használd minden hajmosás alkalmával. Öblítsd le a teával hajadat, majd szárítsd meg. Idővel szép fényes és egészséges lesz.

Hogyan készítsd el

Szükségünk lesz 10 dió héjára és 500 ml vízre. Önts 500 ml vizet egy edénybe, add hozzá 10 dió héját, forrald fel, majd 30 percig alacsony lángon főzd, ezután szűrd le.

Ebben a formában használhatod hajadra, vagy borogatásként is. Ha szeretnéd meginni és belsőleg hasznosítani, akkor édesítsd egy kis mézzel vagy fahéjjal és egy kis citrommal.

Karácsonyfa díszek

Ha már közeleg a Karácsony, ne feledkezz meg arról sem, hogy a dió héjából akár szép díszeket is készíthetsz a karácsonyfádra, csupán pár eszközre van szükséged, na meg a fantáziádra.

Forrás: filantropikum.com