Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Kiemelkedő hallgatókat jutalmaztak Bosch-díjjal

A gyakornoki programban dolgozó miskolci egyetemisták közül sokan kapnak állást a Bosch kéziszerszámgyáránál.

Átadták a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar diplomaosztó ünnepségén a Bosch-díjat egy-egy kimagasló tanulmányi eredménnyel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező hallgatónak. Ez az egyetem egyetlen cég által adományozott elismerése, mely már több mint tízéves és pénzjutalommal jár, továbbá a díjazottaknak lehetőségük van részt venni egy állásinterjún a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél. Az elismerést olyan végzős hallgatók kaphatják meg, akik tanulmányaik során kimagasló teljesítményt nyújtottak, és kutatási tevékenységet vagy egyéb közéleti, szociális, társadalmi munkát is végeztek.

„Fontos számunkra, hogy a Bosch miskolci kéziszerszámgyára lehetőséget biztosítson az egyetemistáknak arra, hogy felsőfokú tanulmányaik során piacképes gyakorlati tudást és munkatapasztalatot szerezzenek, így is támogatva karrierjük indulását. Bízunk benne, hogy közülük kerülnek ki a régió legtehetségesebb szakemberei, és sokan köteleződnek el hosszú távra a Bosch mellett. Az együttműködés eredményességét mutatja, hogy a gyakornokok közül idén felvett munkatársaink majdnem 90 százaléka a Miskolci Egyetemen végzett” – mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója.

Az idén húszéves, elektromos kéziszerszámokat, akkumulátorokat gyártó Robert Bosch Power Tool Kft. és a Miskolci Egyetem több mint tíz éve működik együtt, a vállalat főleg a gyakorlati tapasztalatszerzésben segíti a hallgatókat. Gyakornoki programot tart fent, részt vesz a felsőfokú duális képzésben, közös képzést és tanszéket működtet az egyetemmel.

A kéziszerszámgyár és az egyetem együttműködését erősíti a duális felsőfokú program is, amelyben a hallgatók már az első félévtől kezdve vállalati körülmények között bővíthetik elméleti tudásukat, a Bosch tapasztalt mentorainak segítségével. A gyár és az intézmény közös képzést is indított 2021-ben, a logisztikai csomagolásfejlesztő képzés és szakmérnök szakirányú továbbképzés megfelel a legkorszerűbb, a piaci igényeket figyelembe vevő követelményeknek. Szintén az egyetemen működik a 2004-ben létrehozott Robert Bosch Mechatronikai Tanszék, amelynek indításában és a labor felszerelésében is tevékenyen részt vállalt a cég.