Lezuhant egy repülőgép a Dunaújváros melletti Apostagnál. A baleset egy árpaföldön történt a hétvégén, ahol éppen arattak. A repülő az egyik kombájnra zuhant, a munkagépben ketten ültek. A balesetben a repülőt vezető 56 éves férfi megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A kombájn utasai szerencsére megúszták, de az elmondásuk szerint csak centiken múlt, hogy nem történt nagyobb katasztrófa.

A vasárnapi misén még az evangélikus lelkész is imájába foglalta a pilóta, N. Zsolt mielőbbi gyógyulását. “Tizenöt éve minden nyáron beülök a kisfiam, Gergő mellé a kombájn fülkéjébe, hogy onnan figyeljem az aratást. Kigurultunk az árpaföldre, de arra nem voltam felkészülve, hogy repülőgép pottyan a nyakamba”- emlékezett vissza az édesanya.

A repülő körözött, körözött, magassága folyamatosan csökkent, és végül leesett, pont azon az oldalon, ahol az asszony ült. A kombájn utasai egy nagyobb koppantást hallottak, amikor a motoros vitorlázógép a kombájn tetején megpattant, majd lezuhant. Azonnal leugrottak a kombájnról és az árpaföldön odafutottak a géphez segíteni. A roncsnál a pilóta jajgatása fogadta őket. Majd azt hajtogatta, hogy leállt a motor és nem tudta újraindítani. A pilóta kérte, hogy segítsenek kiemelni a lábát, majd elfeküdt a földön. A derekát fájlalta, kiderült, hogy eltört három csigolyája. A légügyi hatóság elszállította a roncsokat, a szakemberek arra is választ keresnek, hogy mi okozta a hajtómű meghibásodását.

Forrás: MTI