Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Korrodált vezetéket cserélnek a Csermőkei úton

Megkezdi az Avasi városrészt kiszolgáló, 1970-es években létesített távhő vezetékpár cseréjét – egy körülbelül 500 méteres szakaszon – a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft.

A közel 50 éves távfűtési vezetékpáron a MIHŐ Kft. szakemberei az elmúlt évek során többször végeztek már hibaelhárítást. A feltárást követően észrevették, hogy a vezeték Csermőkei út menti szakaszán jelentős mértékű korrózió van, ezért – a hosszútávú üzembiztonság érdekében – szükségessé vált ennek a szakasznak a cseréje.

A tervezés és a csővezeték szállítása után, így augusztus 09-én kezdődhetnek meg a munkálatok, amelyek során új, korszerű és energiatakarékosabb, közvetlenül a földbe fektethető, előreszigetelt acél csővezeték kerül beépítésre.

A szolgáltatás szinte folyamatosan lesz az Avason, hiszen a vezetékcserét a meglévő nyomvonal fölött, az üzem fenntartásával kívánja a távhőszolgáltató megvalósítani. Ez teszi lehetővé, hogy csak a régi és új rendszerek közötti átkötés idejére kelljen a szolgáltatást szüneteltetni. Az új vezeték üzembevételére egészen novemberig kell várni a MIHŐ Kft. tájékoztatása szerint.