Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Közlekedjünk körültekintően a Miskolc-Kassa Ultramaraton alatt

Holnap, azaz november 6-án rendezik meg a Miskolc-Kassa Ultramaratont. A magyar és szlovák útvonalakat is érintő rendezvény megyénket érintő etapjain, több helyszínen forgalomkorlátozásokra számíthatunk.

A verseny reggel 6 órától indul a miskolci Városház térről. A versenyzők a rajtot követően, a Városház tér és a Kőrösi Csoma Sándor utca közötti útszakaszon a zárt villamospályán futnak a Széchenyi utca, Bajcsy-Zsilinszky utca érintésével.

Ezt követően veszik igénybe a közutat, Kőrösi Csoma Sándor, Besenyői, a Sajószigeti utak érintésével. A résztvevők várhatóan 6 óra 24 perc és 7 óra 20 perc körüli időben érik el a Sajó gátat, ahol egészen Szirmabesenyő, Rákóczi útig futnak, ezt követően Sajóvámos felé veszi a futam az irányt, majd az Ady Endre útról hagyják el a futók a lakott területet.

A Sajóvámos és Szikszó közötti hegyen lévő földúton haladnak tovább majd érintik Szikszót, Aszalót, Halmajt, Kiskinizst, Hernádkércset, Felsődobszát, Abaújszántót, Abaújkért, Vizsolyt, Vilmányt, Göncruszkát, Göncöt, Zsujtát, Abaújvárt, és Kékedet. Várhatóan 13 és 14 óra között, közel kilencven kilométer megtétele után haladnak ki a versenyzők Magyarország területéről, Kéked irányából Nyizna-Mysla, Siroka irányába – áll az önkormányzat közleményében.

Az érintett útszakaszokat nem zárja le teljesen a rendőrség, csak a forgalmat állítja le ideiglenesen, amíg biztosítja a versenyzők tovább haladását. 

A Zsarnai piacot – a torlódások elkerülése érdekében – érdemes a repülőtér irányából megközelíteni.