Majdnem egy teljes évet kellett várni a kutyusoknak, de ma újra kedves emberek lepték el átmeneti otthonukat és vitték őket csatangolni a természetbe. 

A Miskolci Állatsegítő Alapítványhoz évente több mint 600 kutya és 150 macska kerül be hosszabb-rövidebb időre. Jelenleg kétszáznál is több állat várta a kutyagolást és nem hiába, elég szép számmal jelentek meg a sétáltani vágyók. A parkoló tele volt, sokan már csak a Sajószigeti út mentén hagyták az autót. 

Grétának és Lillának ez volt az első kutyagolása. Abigél,  a kutyus – ahogy azt a kép is elárulja – teljesen elégedett a kis kezdők teljesítményével. 

Tamarának nem a mai volt az első séta, csak az emlékeiben szerepel majd így. A legelső alkalomnál ugyanis annyira kicsi volt még, hogy szülei – Orsi és Máté – újra kihozták a Sajószigeti útra, hogy megmutassák neki, mi az igazán értékes. A négylábú Zalán ebben nagy segítségükre volt.

Olivér édesanyjával, Nárcisszal érkezett. Itt épp egy kis pihenőt tartottak, hogy Kimberly hűsítő fürdőt vehessen a nagy séta közben. 

És persze itt van Paszulyka, a menhely lelkes dolgozójának, Majoros Viviennek védő karjaiban. Ennek a cuki kis pofának sajnos csak egy valaki tudott ellenállni, az aki az út szélén hagyta. 

"Ha estig nem viszi haza senki, én megteszem. Nem ez lenne az első alkalom" – mesélte Vivien. Többször előfordult már, hogy ideiglenesen befogadott egy szerencsés állatot és szívvel-lélekkel gondozta őket egészen addig, amíg új gazdira nem leltek. Sőt, van olyan kutyus és új tulajdonos, akivel még az örökbefogadás után is rendszeresen tartják a kapcsolatot. 

A kutyagolás nem csak a sétáról szól. Ezen a napon, aki csak tudott fertőtlenítőszereket, papírtörlőket, szemeteszsákokat és persze kutya és macska eledeleket adományozott. Természetesen a hét bármely napján fogadja a MÁSA az ilyen felajánlásokat. Ekkora területen, ennyi menedékre talált állat mellett ezek mindig jól jönnek. 

Ha lemaradtál volna az idei első sétáról, ne aggódj, július 18-án te is csatlakozhatsz a jóhangulatú csapathoz és segíthetsz pár szeretetre vágyó ebnek megmozgatni mind a négy lábát. Addig pedig csekkold a faceboookon a Miskolci Állastsegítő Alapítvány oldalát, ahol több módot is találhatsz arra, hogy hogyan segíts a bajba jutott állatokan. Június 16-ig pédául  licitálhatsz is, Fagyi kutyus műtétjére gyűjtenek, a linket ITT találod.