Az ok az utóbbi napokban bekövetkezett COVID megbetegedések halmozódása.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, megelőzésként, részleges látogatási tilalmat rendelt el kedd (július 26.) délutántól az intenzív ellátást nyújtó osztályain.

Ezek a következők: Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály (KAITO) kardiológiai őrző, posztoperatív őrzők, Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Osztály, Perinatális Intenzív Centrum (PIC).

(A Semmelweis Tagkórház Tüdőgyógyászati Osztályán szintén látogatási tilalom van érvényben, amelyet július 22-én rendelt el az intézmény.)

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

A látogatási tilalom időszakában természetes igény, hogy a bent fekvő betegek részére a hozzátartozók csomagokat juttassanak el – olvasható a kórház honlapján.

Mindenkit arra kérnek, hogy csomagjaikat minden nap 16:30 és 17:30 óra között adják át az egészségügyi személyzet részére. A csomagokat az épületek bejáratáig lehet bevinni, ahol az érintett osztály ápolója veszi át, és továbbítja a betegek számára. Az ápolók érkezéséig azt kérik, hogy a hozzátartozók a biztonságos távolság megtartásával türelmesen várakozzanak. Az azonosíthatóság érdekében mindenképpen fel kell tüntetni a nevet a csomagokon, amelyek nem tartalmazhatnak romlandó élelmiszert, illetve értéket/értéktárgyat.

Rendkívüli látogatási kérelmet az alábbi email címek valamelyikére lehet küldheni: orvosigazgato@bazmkorhaz.hu és a tothl@bazmkorhaz.hu, illetve személyesen kérvényezhető a központi telephely igazgatósági épületében.

A beléptetés a jelenlegi rendnek megfelelően történik, azaz kézfertőtlenítéssel és maszk viselésével.