Vasárnap rendezték a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntőjét az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Kiállításon. A versenyt Bors Richárd, a világkiállítás szakmai igazgatója nyitotta meg, a díjakat pedig Kovács Zoltán kormánybiztos adta át.

A kormánybiztos így írt az eseményről közösségi oldalán

„Nagy érdeklődés mellett zajlott a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntője, amit idén a világkiállítás keretében rendeztek meg a HUNGEXPO-n. Gratulálok a döntő minden résztvevőjének, különösen Kasper Máténak, aki az egyéni versenyszámban 2. helyen végzett az észt Innar Uus mögött, illetve az Európa-bajnok magyar szarvasbőgő csapat tagjainak: Czakó Attilának, Kasper Áronnak és Kasper Máténak. Köszönjük a szervezést Bán Beatrixnak, aki a világkiállítás nagykövete és egyben a Vadászati Kulturális Egyesület alelnöke.”

A Vadászati és Természeti Világkiállítás nyolcadik napján csaknem 55 ezren látogattak ki a Hungexpóra, ezzel a központi helyszín látogatottsága már átlépte a 180 ezret, szombat estig összesen már több mint 850 ezren vettek részt a rendezvénysorozaton, amely vasárnap egyebek mellett Szarvasbőgő Európa-bajnoksággal, a FeHoVa PLUSZ kereskedelmi vásár zárónapjával várja az érdeklődöket – közölték a szervezők közleményükben.

 

Kép: facebook.com