Kezdőlap LIFE MAGAZIN Gasztronómia

Magyar étterem is felkerült a legolcsóbb Michelin-csillagos éttermek listájára

Bizonyára mindenki szeretne legalább egyszer az életében kipróbálni egy Michelin-csillagos éttermet, de a csillagászati árak híre sokaknak annyira elrettentő, hogy inkább be sem teszik a lábukat ilyen helyekre. 

Az ő számukra lesz hasznos a Chef's Pencil nevű nemzetközi gasztro magazin kutatása, ami kinyomozta, melyek a legolcsóbb Michelin-csillagos éttermek Európában. 

Mint kiderült, léteznek olyanok, amelyekben már 30 euró (12 ezer forint) alatti áron is kaphatunk egy komplett vacsorát. Ami még jobb hír, hogy kettő közülük Magyarországon van, az egyik pedig még a top 10-be is bekerült.

Tarol Budapest

Az 5. helyen szerepel a budapesti Essência, ahol 25 euróért (10 ezer forintért) kóstolhatunk fejenként. Az éttermet a portugál-magyar pár Tiago és Éva Sabarigo vezeti, és a menüt is a magyar és a portugál konyhára épülő fúziós konyha dominálja. Egy másik magyar étterem is felkerült a térképre, de a legolcsóbbakat rangsoroló top 10-es listában már nem szerepel, a Borkonyha Winekitchen, ahol 28 euróba kerül (11 ezer forint) egy komplett menü.