Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Még több tűzoltó segít a bajbajutottaknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hetvenhárom frissen végzett tűzoltó tett esküt a katasztrófavédelem székháza előtt pénteken.

Az újoncok a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öt hónapos, 564 órás képzésén vett részt, ahol mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati tudást elsajátították ahhoz, hogy tűzoltók lehessenek. A képzést egy három hetes gyakorlat követett, ahol különböző életből kiragadott szituációkkal találhatták szembe magukat. Ilyen például egy égő társasház, égő búzatábla vagy éppen egy súlyos vasúti baleset.

 

A sikeres vizsga után tettek ünnepélyes fogadalmat arra, hogy tűzoltóként a lehető legjobb tudásuk szerint segítenek a bajbajutottakon. Ezen az ünnepségen dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a katasztrófavédelem vezetője elmondta, hogy a hivatásos tűzoltóság feladata 151 éves megalakulásuk óta nem változott. Gróf Széchenyi Ödönt, a hazai tűzvédelem alapítójának szavaival élve: „Legszentebb feladatunk a bajbajutottak mentése”.

Kiemelkedő tanulmányi eredménye elismeréseként főigazgatói ajándéktárgyat vehetett át Dankó Dániel, Máté Zoltán Péter és Rudán Péter.

A hetvenhárom újonc hivatásos tűzoltó közül Budapesten tizennyolc, Pest megyében tíz, Békés és Borsod megyében hét-hét, Komárom-Esztergom megyében hat, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négy-négy, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád és Veszprém megyében három-három, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében pedig egy-egy újonc kezdheti meg szombattól a szolgálatot.