Haza kerülhet az elcsavargott hüllő.

Az országos sajtó is felkapta a hírt, hogy Miskolcon, az avasi lakótelepen óriáskígyót láttak, amely aztán eltűnt a kíváncsi szemek elől. A Mályi Madármentő Állomás szombaton este örömhírről számolt be közösségi oldalán.
Mint írták: “Ismét telefonáltak a Klapka úti lakók, hogy most megvan a napok óta kóborló óriáskígyó és szemmel tartják Már a múltkor is hívtak minket, de akkor szem elől tévesztették. Most sikerült befogni a pitont. Növedék állat és látszik rajta a leharcolt állapot. Beszállítottuk a mentőállomásra és elszállásoltuk. Nem áll messze tőlünk a kígyófogás, hiszen régebben nekünk is volt egy tigrispitonunk csak az 3,5 méteres volt.”
A következő posztban egyértelműen beazonosították az állatot: “100% ,hogy a hónap elején látott kígyó lett befogva. Az akkor készített és a nálunk készített képek alapján biztosra mondható, hogy nem volt "nagyobb kígyó" is, hanem ezt látták akkor is. Az azonosító jegyek teljes egyezést mutatnak, nyíllal jelöltük. A piros nyíllal jelölt horog szerű mintázat ponttal a horog kanyarban azonnal azonosította az állatot, és még vannak jegyek bőven.”


A történet pedig úgy tűnik, jó véget ér, ugyanis vasárnap nem sokkal dél előtt már a tulajdonosról is posztoltak: “Megvan a királypiton gazdája. Ma reggel jó sok nem fogadott hívás várt minket. Visszahívtuk a számot és a piton gazdája keresett minket. Kértük, hogy valamilyen úton módon igazolja, hogy az állat az övé, nehogy még 3-4 gazdi jelentkezzen az állatért. Megbeszéltük, hogy az esti órákban találkozunk és fotókkal tudja igazolni az állat jogos tulajdonát.”

(Fotó: Mályi Madármentő Állomás  Facebook-oldala)