Mesebeli kiállítás nyílik. A vasorrú bába is ott lesz?

Nem valószínű, mézeskalácsból viszont lesz rengeteg, mégpedig Vácrátóton, az ország egyik legrégebbi mézeskalács-kiállításán, amely december 9. és 12. között várja az érdeklődőket.

Több mint tucatnyian sütötték az idei rendezvényre a sok-sok édességet. A házikók és egyéb figurák elkészítéséhez több mint 100 kilogramm lisztet és 30 üveg mézet használtak fel. Spiegelhalter László polgármester felidézte, hogy az előző évek mézeskalácsból készült különlegességei között volt például a Mikulás csokigyára, a teljes falu, a Nemzeti Botanikus kert, a váci dóm és a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek kapusa, Bíró Blanka vácrátóti származású. Idén a gyerekeknek kedveskednek, ezért a tematika egy vidámpark és a Jégkirálynő című mese.

A kiállítás idén a templom kápolnájában kap helyet, csütörtökön és pénteken délután, szombaton és vasárnap pedig 10 és 20 óra között látogatható. Figuráit egyébként jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják.

A kiállításhoz kapcsolódva, egy év kihagyás után megrendezik Vácrátót főterén a Mindenki karácsonyát, ahol forralt borral, teával és a többi közt töltött káposztával várják a látogatókat. A programok között gyerek- és komolyzenei koncert, adventi gyertyagyújtás is szerepel.