Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Mezőgazdasági összeírás Miskolcon

„Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021” címen mezőgazdasági összeírást hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Statek Kft. közreműködésével.

Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió, továbbá a gazdálkodók számára. A felvétel nem teljes körű, a válaszadás azonban azok számára kötelező. Akiket kijelöltek adatfelvételre.

Adott az online önkitöltési lehetőség, így az adatszolgáltatók november 15. és november 25. között bármikor teljesíthetik kötelességüket. Azokat, akik ezzel a lehetőséggel nem élnek, összeírók keresik fel személyesen 2021. november 26. és december 15. között.

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló, fényképes igazolvánnyal ellátott összeírók végzik, igazolványát az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók kizárólag konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.

 

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, az adatszolgáltatók és az összeírók egészségének védelmét egyaránt szem előtt tartva, a KSH az internetes kitöltést javasolja.