Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Minden olimpikonunknak lesz oltási igazolványa

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének döntése értelmében a magyar sportolók csak akkor vehetnek részt a július 23-án kezdődő tokiói olimpián, ha védettek a koronavírussal szemben – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A MOB honlapja szerint az elnökség egyhangúlag fogadta el az orvosi bizottság javaslatát.

A beszámoló szerint az egyik szerb evezős pozitív mintát adott Japánban, majd a vele utazó négy társát is két hétre karanténba helyezték. A MOB orvosi bizottsága ezután tette meg javaslatát.

A rendkívüli elnökségi ülésen elhangzott, hogy a 363 tagú magyar delegációból – amelyben 176 a sportoló – mindössze hárman nem rendelkeznek jelenleg védettséggel.

„A szerb sportolók esete megmutatta, hiába voltak korábban olyan jelzések, hogy egy esetleges pozitív PCR-tesztet mérlegelés követ majd, a japánok üzenete egyértelmű: ha egy sportoló nem védett, nemcsak saját, hanem csapattársai részvételét is kockára teszi” – emelte ki Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Hangsúlyozta, nyilvánvalóan mindenki tisztában van vele, hogy nincs százszázalékos biztonság, ugyanakkor minden egyéb kérdést háttérbe kell szorítania annak, hogy senki ne essen el azért az olimpiai részvételtől, mert ezen a téren a MOB nem tett meg minden tőle telhetőt – tette hozzá az MTI.