Nem kevesebb, mint 10 milliárdos beruházásról beszélünk. A Miskolc Déli Tudományos és Technológiai Parkban vásárolt földterületet a XANGA Investment & Development Group, az erre vonatkozó megállapodást a héten írták alá a Városháza dísztermében.

A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak új munkahelyek jönnek létre a városban, hanem Veres Pál Nagy-Miskolc Programjának kiemelt céljaival összhangban innovatív, magas hozzáadott értéket képviselő termelőcégek települhetnek le Miskolcon.

A XANGA Investment & Development Group magyar tulajdonban lévő kockázati tőkebefektetői cégcsoport, amely testreszabott ipari termelő és logisztikai megoldásokat kínál partnerei számára. Fő tevékenysége nagy kapacitású közmű-infrastruktúrával ellátott ipari területek kialakítása, és azokon magas színvonalú technológiát képviselő, kulcsrakész ipari üzemek, logisztikai, valamint szolgáltató egységek létesítése. A cégcsoport évtizedes tevékenységének eredményeképpen több tucat külföldi és hazai vállalkozás telepedett le és kezdte meg működését Debrecenben, illetve a kelet-magyarországi régióban.