Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Miskolcon jelentkeztek a legtöbben az Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára

Évek óta nagy sikerrel működik a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja (FIT) Miskolcon. Az idei felvételire is többszörös volt a túljelentkezés.

Ma már az MCC teljes képzési palettája elérhető a borsodi megyeszékhelyen. Miskolcon 2015-től van jelen az MCC FIT Programja, amelyre évről évre egyre többen szeretnének bekerülni. Idén a programban érintett városok közül Miskolcon jelentkeztek legtöbben a FIT-re. A képzés az általános iskola ötödik osztályától kínál lehetőséget a fiatalok számára tehetségük kibontakoztatására. A felvételi során, a játékos faladatoknál és a beszélgetéseknél az MCC szakemberei nemcsak a gyerekek általános és érzelmi intelligenciájára voltak kíváncsiak, hanem arra is, mennyire ambíciózusak, motiváltak a jelentkezők. Ezekből kiderült, hogy mik a terveik a jövőt illetően, milyen kérdések foglalkoztatják őket, hogy ilyen fiatalon is mennyire érzékenyen érinthetik őket a társadalmi problémák.

A felvételt nyert diákok számára szeptember végén kezdődnek a programok, amelyek során többek között betekintést kaphatnak a pénzügy vagy az egészségügy világába, ismerkedhetnek a jövő olyan tudományterületeivel, mint például az űrkutatás, a robotika vagy a drónok világa, de azt is megtanulhatják, hogyan legyenek tudatos internethasználók, kritikus hírfogyasztók vagy megismerhetik az önkifejezés, a stresszkezelés módszereit is. Mindezt játékos formában, neves szakértők és szakpszichológusok segítségével tehetik meg.

A miskolci regionális központban a FIT mellett az MCC teljes képzési palettája elérhető, így például a középiskolások és az egyetemisták is bekapcsolódhatnak az immáron 25 éves tehetséggondozó intézmény programjaiba.