Igazából már évek óta terjed a világon a sárga szalag projekt, de mivel Kanadából indul, több idő, mire hozzánk is elért! De mit is jelent, ha sárga szalagot látsz egy kutyán?

Nem minden kutya akarja, hogy megsimogassák. De honnan tudjuk, hogy melyik kutyát lehet biztonságosan megközelíteni, különösen akkor, ha saját kutyáinkat sétáltatjuk, és ők is ismerkedni akarnak?

Egy okos kutyakedvelő személynek köszönhetően létrehoztak egy projektet, hogy ezt az aggodalmat kezelje, és gyorsan terjed az egész világon.

Laura Palardy, egy kutyakiképző a kanadai Albertából elismerte, hogy nem minden kutya barátságos.

Némelyek idegesek lehetnek, vagy sebészeti beavatkozás utáni fájdalmuk lehet, esetleg előzményeik miatt nem reagálnak jól az idegenekre, és csak időre van szükségük.

Elindította a Yellow Dog Project-et (Sárga Kutya Projekt), amely arra ösztönzi az ilyen kutyák tulajdonosait, hogy egy sárga szalagot kössenek köréjük, hogy figyelmeztessenek másokat, hogy adjanak nekik helyet. Tehát a sárga szalag azt jelenti, hogy nem szeretném, hogy megsimogass, vagy bizonytalan, esetleg agresszív vagyok más kutyákkal, emberekkel. Mindenesetre mindenképp egy felhívó jelzés arra, hogy ne rontsunk rá egyből a kutyára!

Az ideges kutya tulajdonosát is megmenti attól, hogy ne kelljen folyamatosan megmagyaráznia, miért van térre szüksége a kutyájának. „A Yellow Dog Project egy globális megmozdulás azon kutyák gazdái számára, akiknek térre van szükségük”.

Osszuk hát meg mindenkivel ezt a kezdeményezést, hogy elterjedjen széles körben, és segítsük ezáltal a kutyusokat és a gazdikat is!