Vagyis segítséget kaphatsz az szja-bevallási tervezeted kezeléséhez, mely már egy hónapja elérhető a webes felületen. A tervezetet érdemes átnézni, összehasonlítani a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal, és szükség esetén módosítani, majd beküldeni. A tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – a május 20-ai határidő lejártát követően automatikusan bevallássá válik.

 
Ha tavaly olyan jövedelmet is szereztél, amelyről a NAV-hoz nem érkezett kifizetői adatszolgáltatás – például magánszemélytől ingatlan-bérbeadásából származó jövedelem – , akkor a bevallási tervezetet ki kell egészítened.

 A családi adókedvezményt érvényesítetted már?

A kedvezmények (például családi kedvezmény, személyi kedvezmény) érvényesítéséhez fontos, hogy a visszaigényelhető összegeket feltüntesd a tervezetben. A családi kedvezmény érvényesítéséhez a gyermek(ek) adatainak a kitöltése, a kedvezmény típusának megjelölése, a jogosultsági hónap(ok) megadása ugyancsak elengedhetetlen. 

Azok, akik 2022. február 14-éig nem kapták meg automatikusan az adó-visszatérítésüket, azt a bevallásukban igényelhetik. 

 

Ne feledd megadni, hogy hova utaljanak! 

A visszautaláshoz meg kell adnod a bankszámlaszámot vagy a postai címet. Az szja-bevallási tervezet kiegészítéséhez, módosításához segítséget adnak a NAV eSZJA oldalán a „Fontos Információk” között elérhető videók. 
 
Ha több önkéntes pénztárnak is fizetsz, a bevallásban kell jelölnöd, hogy melyik pénztárhoz kéred a visszautalást. Ha az szja-visszatérítés miatt nem maradt összevont adóalapot terhelő adód a tervezetben, akkor nincs miről rendelkezned az önkéntes pénztárak felé.

 
Akik még papíron adják be bevallásukat, alá kell írniuk a főlapot, különben a bevallás érvénytelen. Az szja 1+1 százalékáról legegyszerűbb a webes felületen nyilatkoznod, de postán is be lehet küldeni a NAV-hoz. Ha a munkáltató vállalja a rendelkező nyilatkozatok összegyűjtését, akkor a munkavállalóknak a nyilatkozataikat május 10-éig kell átadniuk a munkáltatók részére.