Főpróba az Európa-bajnokság előtt.

Talán szokatlannak tűnhet, de ezúttal nem a barátokhoz, valamilyen jó buli miatt érkeztek egyetemisták Miskolcra szerte az országból. Az ok ennél sokkal prózaibb: a Vízilabda Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságnak ad otthont Miskolc az előttünk álló hétvégén, amelyet a Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Miskolci Egyetem közösen rendez meg.

A helyszínválasztás oka, hogy a Miskolci Egyetem 2023-ban Egyetemi Vízilabda Európa-bajnokságot rendez. Külön érdekesség, hogy a hétvégén Magyarországon tartózkodik Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség elnöke, aki megtekinti a rendezvényt.

A női versenyre 4, míg a férfi versenyre pedig 12 felsőoktatási intézmény nevezett. A  MEFS az eseményt vasárnap, a strandról, szakkommentátor közreműködésével közvetíti , melyet ITT lehet követni.

A sportesemény fővédnöke Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó, edző és Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, egyúttal a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség alelnöke, akik személyesen is jelen lesznek a mérkőzés-sorozaton. 

A program

2021. július 3. szombat:
Kemény Dénes Városi Sportuszoda:
11:00 – 13:00 között, női mérkőzések
Miskolctapolcai Strandfürdő:
8:00 – 22:00 között, férfi és női mérkőzések

2021. július 4. vasárnap:
Kemény Dénes Városi Sportuszoda:
9:00 – 15:00 között, férfi mérkőzések
Miskolctapolcai Strandfürdő:
9:00 – 14:00 között, férfi és női mérkőzések
14:00-től a női bajnokság ünnepélyes eredményhirdetése
15:30: férfi bajnokság bronzmérkőzés
16:30: férfi bajnokság döntő
17:30: férfi bajnokság ünnepélyes eredményhirdetése
 
Kedvezőtlen időjárás esetén az eseményt a Kemény Dénes Városi Sportuszodában rendezik meg!