Országszerte nincs párja annak a DVTK Ösztöndíj Programnak, amely idén már a negyedik tanévet zárta.

A program keretében a miskolci, állami fenntartású középiskolák legtehetségesebb diákjai fejleszthetik matematikai és fizikai tárgyú tudásukat.

Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója és a DVTK Ösztöndíj Program szakmai vezetője elmondta, hogy mintegy hatvan ösztöndíjas diák vett részt, heti rendszerességgel, matematikából és fizikából a tehetséggondozó foglalkozásokon. A középiskolai tananyagon túl szélesebb ismeret adó tudást adtak át, illetve célként tűzték ki a versenyekre történő felkészítést is.

– Az eredményeket összegezve elmondható, hogy idén is sok szép sikert értek el a diákok és tanáraik – értékelt az igazgató.

A fiatalok az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken, illetve alacsonyabb évfolyamokon az Arany Dániel Matematikai Tanulóversenyen, a Bolyai Matematika Csapatversenyen, a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaversenyen mutatták meg tudásukat.

– A foglalkozásokon elvégzett munkát ismerve azt is nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy a sikerekben nagy szerepe volt a DVTK Ösztöndíj Program foglalkozásainak – tette hozzá Madarász Péter.

A foglalkozásokat többek között a DVTK Medical & Fájdalom Ambulancia épületében található konferencia teremben tartották a Herman Ottó Gimnázium és a Földes Ferenc Gimnázium tanárai, illetve egy oktató a Miskolci Egyetemről is csatlakozott.

– Szeretném megköszönni a programban részt vevő kollégák munkáját, hiszen ilyen magas szinten sokkal több felkészüléssel jár egy óra megtartása – mondta Madarász Péter. – Úgyszintén szeretném megköszönni a DVTK és a többi támogató segítségét!