Közösen dolgoznak a filmfesztivál sikeréért.

Az idén szeptember 10-18. között tartandó Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szervezője, a CINE-MIS Nonprofit Kft., a Miskolci Egyetem és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az őszi esemény eredményes lebonyolítása érdekében háromoldalú megállapodást kötött, amelyet sajtótájékoztató keretében írtak alá a felek.
Bíró Tibor, a CINE-MIS Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy bizonyos területeken már korábban is együttműködtek az egyetemmel, hiszen a filmek, a fiatalok kapcsán sok a találkozási pont. A mostani megállapodás nemcsak megerősíti a korábbi közös munkát, hanem ki is szélesíti azt.
Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora azt hangsúlyozta, hogy számukra fontos az együttműködés, mert a Cinefest komoly értéke a városnak, és amely 17 éve öregbíti Miskolc hírnevét. Amikor egy város fejlődéséről beszélünk, a befektetések, a gazdasági eredmények mellett nagy hangsúlyt kell helyezni a kulturális értékekre is, mert ezek együtt tarthatják itt a fiatalokat.
Veres Pál, Miskolc polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány miatti szigorítások után az emberekben érthető módon alakult ki az igény a különféle rendezvények iránt. A város vezetésének fontos, hogy a kulturális élet is újra induljon, hiszen Miskolcnak nemzetközi rangú fesztiváljai vannak. MInt mondta, minden híresztelés ellenére, jövőre ismét megrendezik a Bartók+ Miskolci Operafesztivált, ám a Cinefestre mindössze szeptemberig kell várni. Ez a mostani háromoldalú együttműködés várhatóan elősegíti a fesztivál sikeres megrendezését.