Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Nyit a Barlangfürdő, zár az Ellipsum

Idén januárban is bezárt a miskolctapolcai Barlangfürdő. A szokásos éves karbantartási feladatok mellett, ezúttal a közkedvelt csillagtermet is újra festik. A karbantartási munkák befejeztével, várhatóan február elsejétől újra csobbanhatunk az európai hírű Barlangfürdőben.

A következő hónapban pedig a tavaly nyáron átadott Ellipsum Élményfürdőben kezdik a karbantartási munkákat, melynek során a garanciális felülvizsgálatokon feltárt hibák teljeskörű kijavítására is sor kerül – mondta Németh Judit a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője.

Több medencénél megmozdult a burkolat, a fuga kijött a helyéről, az élményelemek rozsdamentes felületein korróziós jelei láthatók. Sajnos, több csúszdán is repedéseket észleltek, illetve akadnak problémák a vizes játszótéren is. Ezeken a részeken kell komolyabb javításokat eszközölni.

A nagyobb volumenű munkák elvégzése az Ellipsumban sem oldható meg a nyitvatartás mellett, ezért az élményfürdő – a kivitelezővel történt egyeztetések alapján – pár hétre bezár.

Az ügyvezető szerint miután a Miskolci Fürdők Kft. a Selyemréti strandfürdő és a Miskolctapolca Barlangfürdő üzemeltetését is ellátja, ezért az Ellipsum leállásának időszakában a humánerőforrás gazdálkodás kiemelten fontos szerepet kap, így a munkavállalói létszám nem változik.

Ezen a szombaton viszont még kipancsolhatjuk magunkat, hiszen mindenkit várnak egy éjszakai fürdőzésre. A programról bővebb információkat ITT találhattok.