Kezdőlap KORONAVÍRUS

Orbán Viktor: Ha lesznek korlátozások, azokat a védettségi igazolványhoz kötik

A kormányfő a közrádióban beszélt ma reggel a kormány legfontosabb döntéseiről. 

Az interjúban szó esett a demográfiai csúcsról, valamint a családvédelmi intézkedésekről is. Ennek a kapcsán a miniszterelnök elmondta, a legfontosabb, hogy akinek gyereke van, az jobban éljen. Hozzátette, nehéz a munkát és a gyereknevelést összehangolni. Így, ha nem hoznak létre egy olyan adórendszert, ami segít, akkor elveszik a gazdasági motiváció.

A miniszterelnök hozzátette, a családokat gyötörte meg legjobban a járvány, így, hogy segítsék őket, a gyermeket nevelők visszakapnák a befizetett adójukat. Orbán Viktor közölte, hogy a kisvállalkozók is visszakapják a befizetett adójuk egy részét.  Majdnem 20 százalékos minimálbér-emelést szeretnének elérni.

Szó esett a járványról is, ennek kapcsán a kormányfő elmondta, hogy lesz negyedik hullám. Hozzátette, csak az oltás segít, de aki ezt nem hiszi el, az nem oltatja be magát. A kormányfő szerint az oltatlanok egy súlyos betegségnek vannak kitéve. Mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, mert kockáztat.

Orbán Viktor az esetleg korlátozáskról annyit mondott, hogy méltányosnak kell lenni, nem szabad olyan korlátozást bevezetni, amit valaki igazságtalannak érez. Így, ha lesz is bármilyen korlátozás, akkor az a védettségi igazolványhoz lesz kötve. Azokat kell korlátozni, akik nem oltották be magukat. – tette hozzá.