A szakemberek szerint az idei parlagfű szezon brutális lesz. A tömeges pollenszórás már augusztus első napjaiban megkezdődött és ekkor már tüneteket okozott az allergiások számára.

Nem mindegy, hogy milyen az idő

A szezon erősségét nagyban befolyásolja az augusztusi és szeptemberi hónapok időjárása. A tömeges virágzás során a tartós, esős időszakok visszavethetik a pollenterhelést, azonban a záporok, zivatarok csak rövid időre tisztítják meg a levegőt. A tartósan meleg időjárás a homokos talajon lévő növények fejlődését károsítja. A szezon tetőzése az előző évek tapasztalatai alapján augusztus végén, szeptember elején várható.

Létezik megoldás

A szakemberek azt tanácsolják az allergiásoknak, hogy időben kezdjék el a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében. A legfontosabb teendő, amit minden allergiától szenvedő ember meg tud tenni, az a zárt helyek rendszeres és megfelelő tisztán tartása, pollenmentesítése, valamint amint hazaértünk, az azonnali átöltözés vagy zuhanyzás.

 

Kép: hellovidek.hu