Több helyen ingyenesen parkolhatunk, és még egy jó hír: a piacok sem zárnak be a hétvégére.

Miskolc MJV Önkormányzata szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében sok fontos információ megtalálható, hogy felkészüljünk az előttünk álló hosszú hétvégére:

Parkolás:

Június 5-én, pünkösdvasárnap a kiemelt idegenforgalmi területeken – Diósgyőr, Lillafüred, Miskolctapolca –, és a kiemelt közlekedési területeken – a Tiszai pályaudvar és környékén – a díjfizetési kötelezettség 8:00 órától 18:00 óráig áll fenn.

Június 6-án, pünkösdhétfőn a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizető várakozási területeken, és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás. Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsokban az általános rend szerint kell fizetni az igénybevételért.

A Parkolási Ügyfélszolgálat június 6-án zárva tart.

Piacok:

Június 4-én, szombaton és június 5-én, pünkösdvasárnap a megszokott nyitvatartási rend szerint üzemelnek a városi fenntartású piacok. Szombaton a Búza téri őstermelői és a Vasgyári piac 5:00 órától 14:00 óráig, a Zsarnai piac 6:00 órától 14:00 óráig tart nyitva. Pünkösdvasárnap, június 5-én a Zsarnai piac 06:00-14:00 között tart nyitva, a Búza téri őstermelői és a Vasgyári piac 5:00 órától 13:00 óráig.

Miskolci Állatkert:

A Miskolci Állatkert öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatja be a látogatóknak, különleges erdei környezetben. Az állatkert az év minden napján nyitva tart, így pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn is: nyári nyitvatartás szerint 9:00 órától 19:00 óráig várja a látogatókat.