Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Ragyogó teljesítményekre készülnek az egyetemista sportolók az EUG 2022-n

Egyéniben és csapatokban is kiválóságokat vonultat fel az egyetem sportklubja, a MEAFC.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség által kétévente szervezett sportfesztivál egy multisport esemény a felsőoktatásban résztvevő fiatalok számára. Lodz után 2024-ben a Miskolci Egyetemre és a Debreceni Egyetemre sor kerül. Az idei Európai Egyetemi Játékokra összeállt a Miskolci Egyetem sportolói küldöttsége. Csapatban a B33-as női, valamint a férfi kosárlabdacsapat és standröplabda együttes lesz ott a megmérettetésen.

Egyéniben judoban Czerlau Jennifer, úszásban Sztankovics Anna és Vécsei Réka, karateversenyben pedig Tóth Vanda képviseli a Miskolci Egyetemet a lengyelországi Európai Egyetemi Játékokon.

Ami a sportágakat illeti, a férfi strandröplabda július 16-a és 20-a, a női B33 kosárlabda július 17-e és 20-a, a férfi kosárlabda július 24-e és 30-a, a judo július 24-e és 26-a, az úszás július 25-e és 30-a, míg a karate július 28-a és 30-a között szerepel a lodz-i megmérettetés versenyprogramjában.

A sportági delegációk mellett a Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen a 2024-es játékok szervezői csapatával is képviselteti magát az eseményen, akik részt vesznek az Observer Programon, valamint záróceremónián átveszik a zászlót.

Már most sem vagyunk kevesen, ha az eredményesen sportoló miskolci egyetemistákat nézzük, de két év múlva még többen szeretnénk lenni. A Miskolci Egyetem történetében először az eddigi legnagyobb egyetemi sportági delegációval veszünk részt a játékon – mondta Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. – De nemcsak a hallgatóink kitartásán és szorgalmán múlnak az eredmények, hanem azon is, hogy milyen körülmények között sportolhatnak a fiataljaink. Egyetemünk kiváló adottságokkal rendelkezik és folyamatosan fejlesztjük a sportinfrastruktúrát.

A kontinens legnagyobb diáksport eseménye, világviszonylatban a résztvevők létszámát tekintve a harmadik legnagyobb multisport rendezvény az Európai Egyetemi Játékok. Ezért is siker, hogy két év múlva az európai egyetemi sport ünnepének a Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen lesz a házigazdája – hangsúlyozta Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetem sportklubjának, a MEAFC-nak az elnöke, az Európai Egyetemi Sportszövetség Végrehajtó Bizottságának tagja.