Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Remek programokkal készülnek a Turizmus Világnapjára

1980 óta szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját. Idén a változatos programok már a világnap előtti hétvégén megkezdődnek és több városrészt is érintenek.

A Miskolci Fürdők Kft. szárazlábas túrákkal várja az érdeklődőket, a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdőben egész hétvégén, illetve szeptember 25. és 27. között 30 %-os kedvezményt biztosít az időkorlát nélküli belépőkre.

A Bükki Nemzeti Park szeptember 25-én a lillafüredi függőkerttől elindulva szakvezetéses túrát tart az ősembernek is otthont adó Szeleta-barlangig. Szeptember 27-én pedig denevérerk után leselkedhetünk a Szent István-barlangban.

A Miskolci Kulturális Központ szervezésben szeptember 26-án a Diósgyőri vár melletti Lovagi tornák terén, az Utazás a középkorból a jövőbe programon belül a velencei békekötést bemutató előadás látható.

A MÁV START Zrt. belvárosi menetjegyirodájában szeptember 27-én minden menetjegy és bérletvásárlás mellé diákigazolvány- vagy bérlettokot adnak ajándékba.

A Tourinform Miskolc iroda a Miskolci Egyetemmel együttműködve szeptember 25-én garantált sétát tart az Egyetemvárosban, valamint szeptember 27-én egy ingyenes „Helytörténeti kardiosétára” várja az érdeklődőket, ahol a belvárosi Avas-hegy rejtelmeivel ismerkedhetnek meg. Akik szeptember 27-ig sétajegyet vesznek, Tourinformos ajándékot kapnak ajándékba.