Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Rendesen ki van pattintva a miskolci sportoló

Majdnem sikerült nekem is így kinézni a nyárra, csak aztán megettem egy pizzát. Na, Bukovenszki-Bodnár Noémi nálam jóval kitartóbb volt.

A pandémia és a nemzetközi versenyek megrendezhetőségének kérdésessége ellenére Noémi, a Gorillaz Body & Power Team Sportegyesület edzője és versenyzője januárban belevágott a felkészülésbe.

Az IFBB a világ egyik legrégebbi és minden kétséget kizáróan legnagyobb testépítő-és fitnesz világszövetsége. Hazánkban csak néhány sportoló mondhatja el magáról, hogy professzionális státusszal rendelkezik. Ezen szűk táborba szeretett volna bekerülni a miskolci versenyző is, és megszerezni az IFBB PRO státuszt.

Egy regionális kvalifikáción Noémi megszerezte a jogot, hogy hazánkat képviselje rangos nemzetközi megmérettetéseken. Az első  spanyolországi Alicante-ban megrendezett Amateur Olympia volt. Az erős miskolci lány a figure kategóriában lépett a színpadra és bár megszerezte az előkelő 4. helyezést, a profi státuszt nem kapta meg. Az csak abban abban az esetben jár, ha a sportoló megnyeri a kategóriát.

Hasonló volt a helyzet később Ukrajnában, hiszen Noémi útja ezután egyenesen Kijevbe vezetett. Ott 2 különböző kategóriában is indult, mindkettőben ezüstérmes lett. Ráadásul ezt a versenyt még egy bombariadó is megzavarta, így végképp nehéz volt összpontosítani. Azt is a kitartó hölgy számlájára írhatjuk, hogy kemény dolog volt egyedüli magyarként képviselni hazánkat a miskolci sportolónő.

Megyénk egyik legsikeresebb női fitnesz versenyzője ősszel folytatja a küzdelmet a profi státuszért, következő versenye szeptember 19-én lesz Ausztriában.

Fotók: B&B Media