Kezdőlap KÉK HÍREK

Rendőrkézen a bajkeverő edelényi fiúk

Egy edelényi fiatal 12 éves öccsével együtt követett el nyolc rendbeli bűncselekményt.

Az Edelényi Rendőrkapitányság lopás, rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 15 éves helyi fiúval szemben – áll a közleményben.

A fiú és öccse április 21-én éjszaka kimásztak az ablakon, majd az egyik családi ház kertjéből két biciklit loptak el. Az egyik kerékpár defektes lett, így azt hátrahagyták és bementek egy bolt udvarára, ahol a cserepekben lévő virágokat kitépték, a földet kiszórták belőlük. Ezután több ház udvarába is bementek, az egyik helyen találtak egy újabb biciklit, mellyel Borsodszirákra hajtottak, ahol az egyik oktatási intézmény udvarán a trambulint, a pingpong asztalt, illetve a húsvéti dekorációkat tették tönkre.

Később visszatértek Edelénybe, a két biciklit a város egyik forgalmas útjának közepére fektették. Egy autó, mely későn észlelte az akadályt, áthajtott az egyik kétkerekűn, amelynek során a kocsi megrongálódott, az olajteknője kilyukadt.

A rendőrök néhány órán belül megállapították az elkövetők kilétét, akik kihallgatásuk során beismertek más, korábban történt kerékpárlopást és temetőben történő sírrongálásokat is.