Kedvezményes gyerek síbérlet árak, különleges gyermekfelügyelő szolgáltatások, kalandparkok, gyerekbarát liftek, síovik, síiskolák és játszóterek a pályán: így kezdődik egy családbarát síterep jellemzése.

Kisgyerekes családoknak több szempontot érdemes figyelembe venni:

  • lehetőleg viszonylag közeli úticélt válasszanak, felesleges a gyerkőcökkel 6-8 órát utazni, hogyha 4-5 órán belül is nagyszerű síterepeket találni, így kevésbé lesznek nyűgösek és fáradtak a kicsik
  • érdemes a liftek típusait is figyelembe venni, és a gyerekek sítudásához igazítani: egyértelmű, hogy a kabinos liftek minden szempontból a leggyerekbarátabbak: biztonságosak, szélvédettek, könnyen lehet rajtuk néhány percet pihenni
  • ne feledkezzünk meg az anyagiakról sem: sok síterep kínál akciós, sőt, akár ingyenes síbérletet, esetenként akár szállást is egy bizonyos életkor alatt.

Igen kedvelt hely a családosok körében az Aletsch Arena a svájci Wallisban. Nem véletlenül kapta a síterep a svájci Turizmus Szövetségtől a "Familien Wilkommen" mottót: síiskolák gyerekklubokkal, egy gyerekbiztos ülőlift és autómentes üdülőfalu az egész síterep. A bajor Arber síterep a kedvező ár-érték arányának köszönhetően vonz különösen sok családos síelőt. Itt a nagy "ArBär" macis gyermekország, egyedülálló gyerek funpark, valamint egy 1,2 km hosszú szánkópálya várja a kicsiket. A Kelet-Tirolban, a Großglockner lábánál található Kals-Matrei terepen egészen 6 éves korig ingyenes a gyerekek bérlete, kedvezmények pedig egészen 18 éves korig vannak! A vidám órákhoz itt több gyerekpálya is hozzájárul, iglukkal, körhintákkal, gyerek versenypályákkal. Kitzbühel manapság ugyan igen felkapott síterepnek számít, a pénztárcánk mégis jól jár ha ezt választjuk: kereken egy tucat tanulólift használható ingyenesen! Emellett pedig mindenképpen meg kell említeni Kitzbühel nagyszerű gyermekvilágát, a "Schneewunderländer"-t, azaz a havas csodaországot. A salzburgi Loferer Alm különösen családbarát bérletárakat kínál. A Family Express és a Schwarzeck ülőliftek igen kényelmesen használhatóak, de számos húzólift is rendelkezésre áll a kezdők örömére. A síterepen 2 gyermekország is található, ahol a jókedv garantált!

Mitterdorfi sícentrum is kedvező síjegy árakkal várja a családokat. A junior-sícirkuszban elsőosztályú körülmények között tanulhatnak a lurkók. Hatalmas előnye továbbá a helynek, hogy a kifejezetten tanulópályákon kívül a "rendes" pályák is ajánlottak családok számára. A kelet-svájci Pizolban a 2 gyermekvilág áll rendelkezésre síiskolával, valamint egy kuriózumnak számító 7 km hosszú szánkópálya!

A tiroli Serfaus-Fiss-Ladis terepet aligha lehet felülmúlni ami a fantáziadús gyerekajánlatokat illeti: hatalmas, 45.000 négyzetméteres gyerekország, a Kinderschneealm változatosságban verhetetlen: indiánvilág, mormotaút, mackópálya, dinóerdő és iglufalu várja a gyerekeket!

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental amellett hogy Ausztria legtöbb pályakilométerével büszkélkedhet, egy maréknyi gyerekország is található itt, síszellemvasúttal, körhintával és kalandparkkal. Scheffauban pedig egy extra biztonságos 8 személyes ülőlifttel juthatnak fel a csemeték is a hegyre. Végül pedig kiemelendő még a Zillertal Arena, ahol garantáltan szórakozva tanulhatnak a gyerekek, például az Arena-FUNten-Land varázsszőnyegein, vagy valamelyik másik gyermekbirodalomban.

Természetesen minden család a saját igényeihez mérten válogat a szálláshelyek és sípályák között, itt csupán a felmérések szerinti listát mutatjuk be, de biztosan vannak még olyan helyek, amik szintén fantasztikusak és jól érzi magát a család!