Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Speciális játszótér épült a miskolci autista gyermekeknek

Az egyik a furikot tolta, a másik lapátolt, de mindenki segített. Így épült fel, igazi csapatmunkával egy új speciális játszótér Miskolcon. A parkot formatervezett autizmus specifikus eszközökkel rendezték be.

 

A játszótér építését megelőző, és az azt követő tereprendezésben a Miskolci Szakképzési Centrum és a CSEÖH felhívására középiskolás diákok, cserkészek, a Miskolc MJV alpolgármestere felhívására a DVTK szurkolói is részt vállaltak.

“Az erős, izmos fiatalemberek tolták a furikot, és amikor azt megunták nekiálltak lapátolni.”

 

Varga Andrea, Miskolc város alpolgármestere elmondta, hogy a Miskolc Holdig Zrt. munkatársai is első hívásra indultak segíteni, természetesen munkagépekkel együtt. Az ellátottak szülői adománnyal, gépi földmunkával segítették a beruházást, de a MAA közössége is mindvégig önkénteskedett. Az alapítvány a parkrészt körbe keríti és akad hely növényeknek is, melyek később plusz árnyékot biztosítanak a hűsölni vágyó gyerekeknek. 

A játszótér uniós forrásból mintegy háromnegyedév alatt valósult meg, a Miskolci Autista Alapítvány a Diósgyőri Helyi Akció Csoporthoz pályázott a támogatásért.