Újabb külföldön játszó magyar futballista segít egy beteg kisgyermeken.

Szalai Ádám, a Mainz és a magyar válogatott labdarúgója az egyik közösségi oldalán számolt be arról, hogy miként segített egy komoly betegséggel küzdő kisfiún.
A játékos beszámolt arról, hogy a 4 éves Marcit 14 hónapos korában agydaganattal diagnosztizálták, majd egy műtétet, sugárkezelést és kemoterápiát követően, 2020. januárjától egy kölni klinikán folytatódott a kezelése. A speciális eljárás költségeinek fedezéséhez szükséges összeget egy páratlan összefogásnak köszönhetően sikerült összegyűjteni a családnak, az egyéves terápia pedig végre eredményt hozott: a tumor mérete csökkenésnek indult, Marci életminősége sokat javult.
Nemrég azonban kiderült, hogy a gyógykezelést folytatni kell, a fenntartó terápia költségei pedig újabb 17 millió forintra rúgnak. Az összeg felét már sikerült összegyűjtenie a családnak, Marci szülei pedig Szalai Ádám segítségét kérték a fennmaradó 8,5 millió forint előteremtéséhez.
A sportoló egy rendhagyó, de annál bensőségesebb videohívás keretében mondhatta el a jó hírt: az általa alapított Játékidő Alapítvány, illetve az OLS Kft. (Omega Laser Steeltec) összefogásával rendelkezésre áll a kezelés folytatáshoz szükséges 8,5 millió forint.
„Kívánjuk, hogy mielőbb gyógyulj meg Marci, és nagyon reméljük, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk!” – üzente Szalai Ádám.
Nem ez az első eset, hogy külföldön játszó magyar labdarúgó segít beteg kisgyermeken. Tavaly ősszel Gulács Péter, az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa 25 millió forintot adományozott a gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő (SMA) Zsombor gyógykezelésére, amely időközben már meg is történt.