Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Szülinapos a Miskolci Nemzeti Színház

A világirodalom kiemelkedő alkotásaival, 12 bemutatóval és megújult bérletrendszerrel várja a közönséget a miskolci teátrum a 2021- 2022-es évadban.

A Miskolci Nemzeti Színház épp az évadnyitó társulati ülés napján, augusztus 24-énünnepelte megnyitásának 198. évét. – Én azért is szeretek színházba járni, mert itt más dimenziója van az időnek, mintha teljesen megszűnne. A miskolciak 198 évvel ezelőtt akartak egy színházat, melyet most is akarnak és szeretnek. A híres helyi mondást, miszerint „az nem miskolci polgár, akinek nincs az Avason pincéje,” átfordítanám arra, hogy „nincs miskolci polgár, akinek legalább egy meghatározó élménye ne lenne a Miskolci Nemzeti Színházból” – fogalmazott Veres Pál, Miskolc polgármestere.

A színház igazgatója, Béres Attila reménykedik, hogy az idei egy „normál” évad lesz. – Úgy vélem, ennek a színháznak a legnagyobb ereje a társulat. Minden évadkezdés egy új lehetőség. Az erőnk eddig is abban rejlett, hogy a minőségre törekedtünk: az olcsóság helyett a komplexitásra, az egyszerű megoldások helyett a rétegzettekre törekedtünk – mondta Béres Attila.

Az igazgató bemutatta a teátrum új tagjait: Béres Bence, Börcsök Olivér, Rudolf Szonja és Tegyi Kornél az idei évadtól csatlakoznak a társulathoz, Edvi Henrietta pedig meghívott vendégművészként lesz jelen a társulatban.

Új évad, új bérletrendszer: először azok a nézők vásárolhatnak, akik bemutatják a jegyirodában a 2019-2020-as évadra szóló bérletüket. A teljeskörű bérlet értékesítés szeptember 6-án, hétfőn kezdődik.