Az autóbuszjáratokkal augusztus 5-től, hétvégenként tudunk majd „borongolni”.

A Volánbusz és a MÁV-START összehangolt járatokkal segítik a világörökség részét képező tokaji borvidék elérését és felfedezését. Augusztus 5-től a Volánbusz – TOKAJBUSZ néven – új, a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat indít Tokaj térségében a nyári hétvégéken. A fejlesztéshez csatlakozva a MÁV-START a Volánbusszal közös napijegyet vezet be.

A  nyári időszámítás alatt kétóránként közlekedő TOKAJBUSZ-járatok útvonala érinti a térségben elhelyezkedő fontosabb turisztikai látványosságokat, illetve Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást biztosítsanak a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt.

Az autóbuszok a Tokaj–Bodrogkeresztúr–Mád–Tállya–Rátka–Szerencs, a Szerencs–Rátka–Tállya–Mád–Bodrogkeresztúr–Tokaj–Tarcal és a Tarcal–Tokaj útvonalon közlekednek a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban.

Az új járatoknak köszönhetően javul a fontosabb látványosságok közösségi közlekedéssel történő elérhetősége, és nő az eljutási lehetőségek száma a térségben elhelyezkedő településekről Tokajba és Szerencsre.

A fejlesztéshez kapcsolódik az új, MÁV-START-tal közös, egynapos és háromnapos érvényességű, Borongoló napijegy bevezetése.

A TOKAJBUSZ-járatokról és az új napijegyről a volanbusz.hu/tokajbusz weboldalon találhattok bővebb információt.