Kezdőlap KÉK HÍREK

Tanúkat keres a rendőrség

Pontosabban egy kutyasétáltató házaspárt, akik segíthetnek rács mögé juttatni egy szexuális erőszakkal gyanúsított férfit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást jelenleg egy 29 éves férfival szemben. A rendőrség közleménye szerint a gyanúsított 2021. október 2-án délelőtt két kiskorú lány ismerősét vitte el a Miskolc-Tapolca, Iglói út környékére, ahol a lányokat bántalmazta, majd egyiküket szexuális cselekmény elvégzésére kényszerítette.

Ebben az időszakban az Iglói úton sétált egy nagy testű, világos színű kutyát sétáltató, középkorú pár, akik megállították az éppen akkor szolgálati gépkocsival mellettük elhaladó rendőröket és jelezték számukra, hogy egy sötét színű, nagy sebességgel haladó autó majdnem elgázolta őket. A házaspárhoz – a közúti veszélyeztetést megelőzően – az egyik bántalmazott lány is odament segítséget kérni az erőszakoskodó férfi alkalmi ismerősük miatt, aki az autót vezette.

Ha magadra ismersz, kérlek hívd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon vagy munkaidőben a 06-46/514-500/25-34 melléket, illetve a baffynekk@borsod.police.hu  címre is írhattok! Továbbá a nap 24 órájában elérhető a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es – díjmentes – központi segélyhívó szám.

Forrás police.hu