Egyedi tematikája lesz a vasárnapi vásárnak.

Augusztus 15-én, vasárnap reggel kilenc és délután egy óra között ismét megtartják a Miskolci Termelői Napot az Erzsébet téren, amelynek mostani jelmondata: ”Egy nap béke és zene”. A szervezők várnak minden kedves érdeklődőt, akik beszerezhetik kedvenc kézműves portékájukat, és a minőségi bio élelmiszereket. De ez a nap most sem csak a bevásárlásról szól, hiszen tartalmas délelőttöt tölthetnek itt a miskolciak és a távolabbról érkezők is, a család apraját-nagyját programokkal várják.
A mostani rendezvény azért kapta ezt a különös alcímet, mert 52 éve ezen a napon, augusztus 15-én volt a Woodstocki Fesztivál kezdőnapja. Woodstockot a világon szinte mindenki ismeri, hiszen ez a fesztivál egy egész generáció gondolkodására hatással volt. A zenetörténeti eseményt az Egyesült Államokban, a New York állambeli Bethel városa mellett tartották meg. Max Yusgur a település egyik farmere biztosított helyet a közel fél millió fiatalnak és a korszak legendás együtteseinek.
1969 nyarán a fesztivált úgy hirdették, mint „Egy vízöntő korszakbeli előadás: 3 nap béke és zene”. Habár Woodstockot nem tudják és nem is  akarják az Erzsébet térre varázsolni a szervezők, mégis ezen a napon a művészet, a béke és a zene lesz egyensúlyban. Délelőtt 10 órától az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Egyesülettel együtt jógázhatunk, ezt követően pedig a reggae zene világába kalauzol minket a Nahaj Akusztik reggae koncertje, itt a raszták békés világát ismerhetjük meg.
Ha ez nem lenne elég, akkor ez idő alatt a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány – MCC FIT Program matematika és művészetek foglalkozása mutatkozik be. Az Ördöghajtás fantázianevű program keretében nemcsak ördöglakatot készíthetnek, de origamizhatnak is az érdeklődők és természetesen egyéb meglepetésekben is részük lehet. Ha a programok és a bevásárlás elvette volna az ide látogatók energiáját a relaxációs sátorban kipihenhetik fáradalmaikat és megoszthatják egymással itteni élményeiket is.