Koraszülött mentő vásárlásában segítenek.

Nagy sikerrel zárult a 30. Zempléni Fesztivál. Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális rendezvénysorozatának 70 programja 40 helyszínen több mint 15 ezer nézőt vonzott. A magas színvonalú komolyzenei hangversenyek, színházi és táncszínházi előadások, irodalmi estek, jazz- és folk koncertek túlnyomó része telt ház előtt zajlott, de a kiállítások és borászatokhoz köthető rendezvények is rendkívül népszerűnek bizonyultak.
A fesztivál a korábbiakhoz hasonlóan a jubileumi esztendőben is egy nemes ügy mellé állt: a Nyitóhangversenyen elhangzott jótékonysági felajánlás szerint jegybevételének 50 százalékával a térségi koraszülött mentés terén tevékenykedő Segíts Élni Alapítványt szerette volna új koraszülött-mentőautó megvásárlásában segíteni. Egy ilyen vadonatúj Mercedes Benz Sprinter 419 CDI típusú koraszülött-mentőautó a szükséges felszerelésekkel közel 50 millió forintba kerül.
A tíz napos 30. Zempléni Fesztivál teljes jegybevétele 19.054.000 forint lett, így ennek az összegnek a felével, valamint az ingyenes programoknál kihelyezett adománygyűjtő ládákban összegyűlt 433.000 forinttal, azaz összesen 9.960.000 forinttal tudtak a beszerzéshez hozzájárulni.
Az ezt tanúsító adományozó levelet a Zempléni Fesztivál igazgatója, Turjányi Miklós a sárospataki Rákóczi-vár udvarában rendezett vasárnap esti zárókoncert előtt adta át Dr. Szűcs Ildikónak, az Alapítvány elnök asszonyának a közönség vastapsa közepette.