Arnóczki Istvánné az elmúlt 30 évben, több mint húszezer játékmackót gyűjtött össze. Van köztük kicsi és nagy, barna és sárgás drapp, puha, drótszőrű, egy szóval összefoglalva mindenféle játékmackóval találkozhatunk a világrekorder gyűjteményben. A mackók különféle élethelyzetekben vannak elrendezve. Találkozhatunk sarkköri mackókkal, olyanokkal akiknek éppen esküvőjük van, vagy akár a képen látható sérült macival is. 

Vali néni, vagy ahogy sokan hívják, Mackó Mama gyermekkorában egy olyan plüssről álmodott, akivel megoszthatja minden örömét és bánatát.  Felnőtt korában ezt az álmát valóra is tudta váltani, de nem állt meg egy macinál. Annyira nem, hogy mára az övé a világ legnagyobb plüss maci serege.  A macik mellett találkozhatunk játékbabákkal is. 

A Mackó Mama Kuckója megnyitóján Veres Pál Miskolc város polgármestere is beszédet mondott, aki egy hatalmas plüss mackó társaságában érkezett. 

Nagyon ki vagyunk éhezve a csodákra a mai világban. Azt gondolom, hogy higgyünk valami olyanban amiért érdemes tenni, érdemes élni. Higgyünk abban, hogy a szinte lehetetlen dolgok is teljesülhetnek.

Jól mutatja ez azt, hogy minden teljesülhet ha az ember nagyon akarja, vágyik rá és tesz is érte. 

-hangzott el Veres Pál ünnepi beszédében.

Mackó Mama a megnyitón elérzékenyülve, könnyek között köszönetet mondott mindenkinek azért, hogy ez a csoda létrejöhetett. 

A gyűjtemény korábban egy Harsányi családi házban volt kiállítva, azonban most Miskolcra költözött. A macikat Miskolcon a Szinvapark második emeletén Mackó Mama Kuckójában lehet megtekinteni.

(Szerző és fotó: Pataki Gergő)