A tavalyi korosztályos VB-n, 100 méter gáton bronzérmet szerzett.

A DVTK 18 éves atlétája, Tóth Anna jó formában várhatja a 2022-es U20-as Atlétikai Világbajnokságot a kolumbiai Caliban, hiszen a pár héttel ezelőtti magyar bajnokságon 13.23-al új U20-as országos csúcsot futott, majd Mariborban szintén jó eredménnyel hangolt a kolumbiai megmérettetésre. A korosztályos világranglistán pedig a legjobb európai versenyzőként az ötödik helyet foglalja el amerikai és jamaikai futókat követve.

– Keményen dolgoztunk június közepétől, hogy most legyen a legjobb az állóképességem és az erőm – nyilatkozta a DVTK háromszoros országos csúcstartója. – Az utóbbi két hétben viszont csak a minőségi munkára koncentráltunk, szinte már csak a technikás részre, a robbanékonyságra és a gyorsaságra. Úgy érzem jól időzítettünk, nagyon jó erőben vagyok, és teljesen felkészült a világbajnokságra.  

Tigyi József, Anna edzője is bizakodóan várja a világbajnokságot a jól sikerült felkészülést követően, ahová ő is elkíséri tanítványát.

Tigyi József és tanítványa, Tóth Anna

– Nagyon jól sikerült a felkészülés, Anna jó formában van – kezdte az atlétaedző. – Gyors és jó időket fut síkon, és ami a lényeg, hogy ezt a gyorsaságot le is tudja adni a gátfutásnál. A vb-re rátérve azt szeretném, ha megjavítaná az egyéni csúcsát, lehetőleg az elődöntőben, mert akkor minden bizonnyal döntőt futhat, ott pedig bármi megtörténhet. Nem helyezésekben gondolkozunk, hanem időeredménybe. Ha bármikor megfutja az egyéni legjobbját, akkor már elégedett leszek.

A DVTK versenyzője edzőjével szombat délelőtt indul útnak Kolumbiába, ahová közel 20 óra múlva, helyi idő szerint éjfélkor érkeznek majd meg. A női 100 méteres gátfutás számai csütörtökön kezdődnek az előfutamokkal, majd helyi idő szerint péntek és szombat este folytatódnak, ami Magyarországon hajnalt jelent.

————————————————————————————

U20-as Atlétikai Világbajnokság Programja – Cali

Női 100 méteres gátfutás – Tóth Anna /magyar idő szerint/

Augusztus 4. (csütörtök) – előfutamok /18:05/

Augusztus 6. (szombat) – elődöntők /00:05/

Augusztus 7. (vasárnap) – döntő /00:40/

/Fotók: dvtk.eu/