Az év utolsó napján több tűzeset, baleset és szén-monoxid-mérgezés történt az országban. Tűzijátékok miatt is kellett tüzet oltani, továbbá megrémült kutyákat is mentettek a tűzoltók – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szombaton az MTI-t.  Szilveszter napján 133 esethez riasztották a tűzoltókat: 52 tűzhöz, 81 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesethez.

Nem lett nagyobb baj
 

Tűzijátékok miatt tizenhétszer avatkoztak be a tűzoltók. Négy helyszínen tűzijátékok maradéka és annak környezete égett közterületen. Többek között tűzijátéktól gyulladt meg a házfalra felfutó borostyán Budapesten a XV. kerületben. A tűzoltók mindenhol gyorsan megfékezték a lángokat, így a tűz nem tudott a környező autókra átterjedni.

Kutyákat is mentettek
 

Őrbottyánban egy nagytestű kutya kerítésen akadt fenn este. A tűzoltók kéziszerszámokkal kiszabadították, majd átadták a tulajdonosának. Elsején reggel Biharkeresztesen egy szerelőaknába esett kutyát mentettek ki a tűzoltók.

Felrobbant gázpalack miatt riasztották őket

Nem csak tűzijátékok miatt hívták a tűzoltókat. Újév hajnalán egy katymári családi háznál egy gázpalack robbant fel. Egy embert a tűzoltók emeltek ki a romok alól, az épület lakhatatlanná vált. Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt is több riasztást kapott a katasztrófavédelem.

 

Kép: pixabay.com