A botanikus kertek több fotóst is megihletnek, természetesen nem kell magyaráznunk, hogy miért, hiszen a természet szépségei mindenki szerint megütik az egyetemes szépség mércét. De manapság már bejött egy olyan szempont is, amire eddig nem is gondoltunk, az Instagram-. Vajon van-e olyan szép az a kert, hogy az Instán is megállja a helyét? Ennek néztek utána szakemberek.

Elemeztek több ezer kerttel kapcsolatos posztot az Instagramon, és arra jutottak, hogy a világ leginkább Instagramra valóbb kertje a londoni Kew Gardens, amit több mint 744 ezren jelöltek meg fotóikon. 


Ha megnézzük a képeket a 182 éves botanikus kertről, alapvetően érthető is, miért. A Kew Gardens évi 1,35 millió látogatóval a világ legnagyobb és legváltozatosabb növénygyűjteménye. Több mint 50 ezer élő növény és 8,5 millió konzervált növény, gombafaj látható itt. Itt található a világ legidősebb növénye, egy cikászféle, ami nagyjából 1775 éves lehet. De sok egzotikus állat is él a Kew Gardensben, például pávák, vad európai borzok, de lakott már itt kenguru is. A Kew Gardens az UNESCO Világörökség része. 
A második helyezett a pennsylvaniai Longwood Gardens lett, harmadik pedig a brazil Jardim Botânico, melyet 1808-ban alapítottak, és fontos szerepe van az amazonasi esőerdők megmentésében. 

Longwood Gardens

Itt olvasható a teljes lista az Instagram kedvenc kertjeiről, melyek között ausztrál és marokkói botanikus kert is található:

1.    Kew Gardens, Anglia
2.    Longwood Gardens, USA
3.    Jardim Botânico, Brazília
4.    Jardin Majorelle, Marokkó
5.    Brooklyn Botanikus kert, USA
6.    Chicago Botanikus kert, USA
7.    Desert Botanikus kert, USA
8.    Királyi Botanikus kert, Sydney, Ausztrália
9.    New York Botanikus kert, USA
10.    Missouri Botanikus kert, USA