A program sokféle elemből állt.

A 2017-ben indult FŐNIX ME a Miskolci Egyetem egyik legsokoldalúbb projektje volt. A most lezárult, 1,8 milliárd forintos programban több, mint 650 egyetemi dolgozó vett részt, és a célja az intézmény megújítása, versenyképességének fokozása volt.
A projekt számos elemet tartalmazott. Többek között a 2017/18-as tanévtől kezdve Ózdon és Sátoraljaújhelyen indulhatott felsőfokú képzés, nyelvi és informatikai versenyeket rendeztek. A szakemberek elkészítették a Miskolci Egyetem mobilalkalmazását, az ingyenes letölthető MEappot, amely leginkább a a hallgatóknak nyújt számos lehetőséget és szolgáltatást, de a kívülállóknak is rengeteg hasznos információval szolgál.
Ugyancsak a projekt keretében szerették volna bátorítani azokat a diákokat, akik éreztek magukban vállalkozó kedvet. Így teremtettek lehetőséget arra, hogy a Business Club keretében a hallgatói találkozhassanak a régió kiemelkedő gazdasági szakembereivel. Ezt vitték tovább 2018-tól, amikor a Vállalkozói Agora csapata segítette az egyetemistákat az üzleti életben megtett első lépéseknél.